Чорногорський тренер-рекордсмен очолив "Азовмаш"

Поділитися
Чорногорський тренер-рекордсмен очолив "Азовмаш" © iSport.ua
Один з лідерів українського баскетболу, який переживає не найкращі часи, зробив чергову перестановку на тренерському містку. Наставником маріупольської команди призначено відомого в Україні фахівця Звєздана Мітровіча.

43-річний Звєздан Мітровіч, який працював в українському баскетболі з 2002 року, повертається в Україну після нетривалої перерви. 20 січня чорногорського фахівця було призначено головним тренером маріупольського "Азовмаша".

Контракт з тренером укладено до кінця цього сезону. На тренерському містку маріупольців Мітровіч змінить Сергія Заваліна, який продовжить працювати у системі клубу і займе посаду директора комплексної дитячо-юнацької спортивної школи.

Звєздан Мітровіч - рекордсмен серед іноземних тренерів за кількістю очолюваних клубів української Суперліги, а також за часом роботи в Україні у цілому. З 2002 року спеціаліст встиг попрацювати з южненським "Хіміком", який Звєздан кілька разів приводив до бронзових медалей Суперліги, "Кривбасбаскетом", який виграв на чолі з чорногорським фахівцем чемпіонат УБЛ, і київським "Будівельником".

У другій половині минулого сезону Мітровіч через шість років знову повернувся у "Хімік", з яким хоч і не зумів поборотися за комплект медалей Суперліги, поступившись у чвертьфінальній серії плей-офф львівській "Політехніці", але чудово виступив на європейській арені, дійшовши із колективом з Південного до чвертьфіналу Єврочелленджу.

До змін керівництву "Азовмашу" довелося вдатися після низки невдач на міжнародній арені та українських змаганнях. Так, маріупольці поступилися в Єдиній Лізі ВТБ московському ЦСКА, набравши в одній грі всього 40 очок і встановивши антирекорд турніру. А в Кубку України в першому матчі 1/4 фіналу програли "Будівельнику" у Києві 76:79. У чемпіонаті Суперліги "Азовмаш" йде на 6-му місці, відстаючи від киян на три пункти.

Читайте також:

"Будівельник" і "Хімік" дізналися суперників у другому раунді баскетбольного Єврокубка

"Азовмаш" підсилився чемпіоном Європи 2002 року

Названо арени, на яких відбудуться матчі Євробаскету-2015

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі