Чемпіон світу Євген Хитров знову постраждав від суддів - його не пустили до фіналу ЧЄ

Відео
Поділитися
Чемпіон світу Євген Хитров знову постраждав від суддів - його не пустили до фіналу ЧЄ Євген Хитров задовольнявся лише бронзою ЧЄ © fbu.net.ua
Лідер української збірної на чемпіонаті Європи, якого засудили на Олімпіаді-2012, не зумів пробитися у фінал. Знову-таки через спірне суддівське рішення.

Чемпіон світу-2011, представник України в категорії до 75 кг, перший номер посіву ЧЄ Євген Хитров поступився ірландцю Джэйсону Куіглі одноголосним рішенням суддів і не зумів пробитися в фінал європейської першості в Мінську.

Хитров задовольняється лише бронзовою нагородою. Така ж доля спіткала і ще одного лідера українців Дениса Пояцика - у півфіналі він поступився азербайджанцю Теймур Маммадову. Богдан Шелестюк - теж з бронзою ЧЄ, за крок до фіналу його зупинив росіянин Олександр Беспутін.

Микола Буценко і Павло Іщенко пробилися у фінал, відповідно обігравши вірменина Арама Авагяна і Дмитра Полянського. Обидва боксери вперше в своїй кар'єрі досягли таких висот.

У фіналі Буценко зустрінеться з досвідченим ірландцем Джоном Джозефом Невином, а Іщенко - з білорусом Вазгеном Сафарьянцом.

Для Євгена Хитрова, несправедливо, на думку більшості фахівців, і навіть представників протилежного табору, поступився на старті олімпійського турніру боксерів у Лондоні британцеві Ентоні Огого, європейська першість могла стати вирішальною у визначенні подальшої кар'єри - на профірингу так і в тій же серії WSB зайва регалія не завадить.

Тим більше, що ім'я володаря європейського золота назавжди залишиться в історії світового боксу. А ще Хитров міг знову знайти віру в справедливість суддівства.

Але все пішло інакше: коли Хитров впевнено відбоксував у першому раунді, а лише один суддя побачив у його діях перевагу над суперником, стало ясно, що українцю треба постаратися завершити бій нокаутом, що безсумнівно б гарантувало б йому перемогу. Але суперник Хитрова - представник хорошою ірландської школи боксу вистояв. А у другій 3-хвилинці йому вдалося активізуватися в атаці.

На заключний раунд у Хитрова просто не вистачило сил, хоча він і вів бій досить впевнено. Таким чином, Хитров, на думку суддів, не виграв жодного раунду. Несправедливість суддівства на старті бою могла просто збентежити українця - як мінімум таким чином судді вплинули на долю українського боксера.

Явного нокауту не вистачило і Денису Пояцику, а ось у поєдинку з участю Богдана Шелестюка претензій до суддівство бути не повинно: сумчанин повністю поступився своєму супернику з Росії Беспутіну.

Зазначимо, що Богдан Шелестюк, Євген Хитров та Денис Пояцик, поступившись у півфіналах своїм суперникам удостоєні бронзових нагород. Для Шелестюка та Хитрова - це перші медалі європейської першості, а в активі Пояцики - вже друга бронза. У 2010-му боксер був третім на ЧЄ в Москві, а в 2006-му - вигравав золото в болгарському Пловдиві.

Примітно, що двоє представників білоруської збірної були зняті з півфіналів...рішенням докторів своєю збірною. Таким чином, лише один боксер з Білорусі зумів пробитися у фінал. Найбільше представництво у вирішальних боях має Росія - 6.

Зазначимо, що фінальні поєдинки відбудуться ввечері 8 червня. !zn

Читайте також:

Призери Олімпіади в Лондоні Гвоздик і Берінчик поки не йдуть у професійний бокс

"Українські Отамани" мають намір провести бій на НСК "Олімпійський"

Одіозний Дон Кінг зажадав для свого підопічного 2 мільйони за бій з Кличком-старшим

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі