До правління "Нафтогазу" прийшли люди Фірташа

Поділитися
Кабінет Міністрів України призначив членами правління НАК "Нафтогаз України" Юрія Борисова та Сергія Винокурова. Відповідні урядові розпорядження NN1702 і 1703 оприлюднені на порталі Кабміну.

Кабінет Міністрів України призначив членами правління НАК "Нафтогаз України" Юрія Борисова та Сергія Винокурова. Відповідні урядові розпорядження NN1702 і 1703 оприлюднені на порталі Кабміну. Як відомо, Ю.Борисов на сьогодні працює головним виконавчим директором в "OstChem Holding AG" (Австрія), яка належить бізнесмену Дмитру Фірташу. С.Винокуров - директор "дочки" "Нафтогазу" "Укртрансгаз". До цього він обіймав посаду гендиректора ТОВ "Остхем Україна". Нагадаємо, за інформацією «Коммерсант-Украина», Україна може розраховувати на пільги від ВАТ «Газпром» тільки після того, як НАК «Нафтогаз України» поверне 12,1 мыльярда кубометрів газу трейдеру «РосУкрЕнерго». Газ, вилучений у трейдера «Нафтогазом» у 2009 році, тепер повинен бути повернений за рішенням Стокгольмського арбітражу, затвердженим українським судом. НАК оскаржує рішення суду у вищих інстанціях. Джерела стверджують, що у разі рішення Верховного суду на користь РУЕ «Нафтогаз» протягом кількох днів спише газ на користь трейдера, не підіймаючи його зі сховищ. Це підтвердив і співробітник Мінпаливенерго. Далі, за словами менеджера «Газпрому», весь газ буде продано через «УкрГаз-Енерго» (по 50% належать РУЕ і «Нафтогазу») в Україні з мінімальною націнкою. Після чого РУЕ поверне НАК з отриманої виручки (більше 3 мільярдів доларів) 1,7 мільярда доларів - це борг трейдера, який погасив у 2009 році «Нафтогаз».

За матеріалами ЛIГАБiзнесIнформ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі