Наслідки підтоплення: фермерам потрібно робити мікробіологічний аналіз ґрунту

Поділитися
Зросли ризики спалахів інфекційних захворювань та харчових отруєнь.

Після того, як вода піде з ґрунтового покриву, безпечно використовувати землю для вирощування сільськогосподарських культур можна лише після проведення дослідження ґрунту за мікробіологічними показниками. Про це повідомили у ГУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

Це пов'язано з тим, що були підтоплені не тільки домогосподарства та сільськогосподарські угіддя, а й сміттєзвалища, гноєсховища, хліви, дворові туалети та колодязі.

Фахівці рекомендують:

  • провести рекультивацію земель (очистити поверхню ґрунту від сторонніх предметів (гілок, будівельних конструкцій тощо) та перекопати городи та присадибні ділянки на глибину 20-25 см;
  • вигрібні ями та вбиральні у разі переповнення водою спорожнити за допомогою асенізаційної машини та продезінфікувати;
  • колодязі звільнити від нанесеного бруду, почистити, спорожнити і продезінфікувати в них воду за допомогою патронів, що містять хлор;
  • провести дератизацію у місцях можливого скупчення гризунів.

Повідомлялося, що згідно з прогнозом Укргідрометцентру, у Києві пік весняної повені очікується 22 квітня, повідомили у Київській міській держадміністрації. На сьогоднішній день до критичного рівня води залишається ще 50-60 см.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі