Росіяни не зможуть проголосувати за учасників «Євробачення-2022»

Поділитися
Росіяни не зможуть проголосувати за учасників «Євробачення-2022» Росія не зможе голосувати на "Євробаченні-2022" © EBU
Росію відсторонили від участі у конкурсі цього року через вторгнення в Україну, а отже, і голосувати вона не зможе.

Жителі Росії не зможуть проголосувати за учасника пісенного конкурсу «Євробачення», який 10 травня стартує в Турині, повідомляють росЗМІ. Це пов'язано з тим, що країну-агресора усунули від участі у цьогорічному конкурсі.

«Голосування під час змагання можливе лише з країн, які у ньому беруть участь. Росія, не беручи участі у заході, не може голосувати зі своєї території», - заявив виконавчий продюсер «Євробачення» Клаудіо Фазуло.

Європейська мовна спілка (EBU), яка є організатором «Євробачення», вирішила усунути Росію від участі у лютому після повномасштабного вторгнення в Україну. Продюсер Симона Мартореллі заявила, що виключення Росії пов'язане із «цінностями, на яких заснований EBU». Вона також додала, що «цю ситуацію можна переглянути в майбутньому».

Нагадаємо, солістка гурту Go_A Катерина Павленко стала спікером українського журі пісенного конкурсу «Євробачення» від України. Вона оголосить бали, які поставить журі конкурсу під час голосування в Україні.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі