Обама звернувся до пастора, який збирається спалити Коран 11 вересня

Поділитися
Президент США Барак Обама звернувся до пастора Євангелістської церкви із Флориди Террі Джонса, який збирається спалити декілька екземплярів Корану на дев'яту річницю терактів 11 вересня. Голова Білого дому закликав його відмовитися від цієї ідеї.
Президент США Барак Обама звернувся до пастора Євангелістської церкви із Флориди Террі Джонса, який збирається спалити декілька екземплярів Корану на дев'яту річницю терактів 11 вересня. Голова Білого дому закликав його відмовитися від цієї ідеї.Інтерв'ю Барака Обами, яке він дав програмі «Доброго ранку, Америка» («Good Morning America») на телеканалі АВС, було показано у четвер, 9 вересня. За словами президента, своїми діями Террі Джонс може допомогти «Аль-Каїді» у вербуванні нових членів, які будуть готові підривати себе по всьому світу. Окрім того, як зазначив Барак Обама, спалення Корану також може спровокувати сплеск насильства у Пакистані та Афганістані. «Якщо він слухає, я сподіваюся, він розуміє, що його дії повністю суперечать цінностям, які сповідують американці, - сказав президент про Джонса. - Я хочу, щоб він зрозумів, що трюк, про який він говорить, дуже серйозно підвищить небезпеку, якій піддаються наші молоді чоловіки і жінки в уніформі». Ініціатива влаштувати 11 вересня «день спалення Корану» належить провінційному пастору-євангелісту з Флориди Террі Джонсу. За задумом священика, відомого своїми радикальними поглядами на іслам, спалення томів цієї священної для мусульман книги у річницю терактів застереже радикальних мусульман і віддасть данину пам'яті жертвам терактів. Як відзначають ЗМІ, заборонити пастору з Флориди спалювати Коран неможливо: його дії, згідно з американською конституцією, можна розглядати як реалізацію права на свободу слова і самовираження. Згідно з постановою Верховного суду США, навіть якщо щось сприймається як образа - хай навіть і більшістю людей, - уряд все одно не має права цьому перешкоджати. Виключення можливе у тому випадку, якщо дії чи слова будуть безпосередньо образливими для конкретної людини або є закликом до прямого насильства. Із засудженням акції, що її готує Террі Джонс, виступили багато політиків і громадських діячів, зокрема, держсекретар США Гілларі Клінтон, генеральний прокурор Ерік Холдер і командувач коаліційними військами в Афганістані Девід Петреус, генсек ООН Пан Гі Мун, канцлер Німеччини Ангела Меркель, Ватикан і актриса Анджеліна Джолі.

За матеріалами: CNN, Бі-бі-сі, Лента.Ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі