Міністерство оборони Великобританії: британські солдати можуть бути причетні до контрабанди наркотиків

Поділитися
Міністерство оборони Великобританії заявило, що має інформацію про «не підкріплені фактами» твердження, нібито для контрабанди наркотиків з Афганістану використовувалися військові літаки. Військова поліція почала розслідування цих звинувачень. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.
Міністерство оборони Великобританії заявило, що має інформацію про «не підкріплені фактами» твердження, нібито для контрабанди наркотиків з Афганістану використовувалися військові літаки. Військова поліція почала розслідування цих звинувачень. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.За словами військового відомства, на базі «Бастіон» і в Кандагаре посилюються заходи безпеки, включаючи використання службових собак. «Будь-який з наших співробітників, що має відношення до контрабанди наркотиків, повною мірою понесе відповідальність перед законом», - сказала представник міноборони. Згідно докладу ООН, опублікованому в 2008 році, 98% всього об'єму опіумного маку в Афганістані вирощується на території семи провінцій, які контролюються талібами. У світовому масштабі Афганістан поставляє на чорні ринки 90% опіуму. За даними військових, гроші, виручені від продажу наркотичних засобів, афганські бойовики використовують для закупівлі озброєння. Представники ООН неодноразово заявляли про те, що торгівля наркотиками, з доходів якої фінансуються бойовики, представляє пряму загрозу афганській державі.

За матеріалами Бі-Бі-Сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі