Усик – Ф'юрі: де і коли дивитися бій українця за звання абсолютного чемпіона світу

Поділитися
Усик – Ф'юрі: де і коли дивитися бій українця за звання абсолютного чемпіона світу © Getty Images
Український боксер проведе історичний поєдинок.

У суботу, 18 травня, український чемпіон світу за версіями WBA, WBO, IBF та IBO у надважкій вазі Олександр Усик (21-0, 14 КО) проведе бій проти чемпіона WBC Тайсона Ф'юрі (34-0-1, 24 КО).

На ZN.UA буде доступна текстова онлайн-трансляція бою Олександр Усик – Тайсон Ф'юрі.

Де та о котрій дивитися бій Усик – Ф'юрі

Поєдинок за звання абсолютного чемпіона світу для українських уболівальників буде доступний за платною підпискою на медіасервісі MEGOGO. Також можна придбати трансляцію на спортивному стрімінговому сервісі DAZN за 790 гривень.

Вечір боксу традиційно розпочнеться з андеркарда, який триватиме кілька годин. Вихід на ринг двох чемпіонів очікується після опівночі.

Місце проведення бою

Саудівська Аравія вже стала звичною територією проведення боксерських вечорів елітного рівня. Можна згадати бій Усика з Джошуа в Джидді, а тепер у тренді столиця Ер-Ріяд, де пройшли битви Нганну з Ф'юрі та Джошуа, а також виступи низки інших зірок. Причина проста – шейхи готові платити за історичні спортивні події величезні гроші.

Вечір боксу пройде на Kingdom Arena. Цей стадіон на футбольних матчах вміщує 26 тисяч глядачів, а на боксерських турнірах цю цифру можна збільшити до 40 тисяч.

Перенесення, штрафи та гонорари

Спочатку бій мав відбутися у грудні минулого року, але всі карти сплутав Френсіс Нганну. У жовтні Ф'юрі вирішив провести "проміжний" бій з дебютантом рингу з UFC і зрештою ледь не програв, побувавши в нокдауні у третьому раунді. Британець переміг зухвалого новачка лише за очками.

Тайсону був потрібен час на відновлення, тому головну битву останніх років перенесли на 17 лютого, однак і цьому не судилося статися.

За два тижні до виходу на ринг Ф'юрі отримав розсічення у тренувальному таборі. Було ухвалено рішення про нове перенесення на травень. Однак цього разу від подібних ситуацій вирішили застрахуватися космічним штрафом – відмова від виходу на ринг призведе до виплати з особистого рахунку боксера суми у розмірі 10 мільйонів доларів.

Гонорари обох боксерів офіційно не афішувалися, однак у ЗМІ з'являлася інформація про орієнтовні цифри. Очікується, що в обов'язковому порядку Ф'юрі отримає 115 мільйонів доларів, а Усик – близько 60 мільйонів. Ці суми в теорії можуть значно зрости від реклами та платних трансляцій.

Варто зазначити, що боксери вже заявили про готовність провести реванш. Другий бій, за словами організаторів, заплановано на 12-13 жовтня.

Минулі бої боксерів

Обидва бійці вже зараз є чинними легендами рингу. Ф'юрі розпочав свій шлях із шокуючої перемоги над Володимиром Кличком, а окремим викликом у кар'єрі 35-річного британця став трилогія з Деонтеєм Вайлдером. Перший бій завершився внічию, а в наступних двох Ф'юрі переміг американця і з того часу володіє поясом WBC.

Як згадувалося вище, минулий бій Ф'юрі проти Нганну можна назвати провальним. Тайсон зовсім не підготувався і виглядав вельми блякло навіть на тлі новачка рингу. Однак розслаблятися після цього поєдинку Усику таки не варто.

(EPA-EFE/ETIENNE LAURENT)

37-річний Олександр Усик частину кар'єри провів у важкій вазі, де підкорив звання абсолютного чемпіона світу. У суперважкій вазі також були переможені всі суперники. При цьому головною подією стали бій та реванш проти Ентоні Джошуа, в яких українець переміг рішенням суддів та заволодів поясами британця.

(EPA-EFE/STR)

Торік у серпні Усик переміг Даніеля Дюбуа нокаутом у дев'ятому раунді. Ф'юрі стане вже п'ятим британцем у кар'єрі Олександра у надважкій вазі.

Переможець бою стане першим за останні 25 років абсолютним чемпіоном дивізіону. У 1999-му році Леннокс Льюїс переміг Евандера Холіфілда рішенням суддів і заволодів усіма титулами.

Раніше букмекери зробили прогноз на супербій Усика та Ф'юрі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі